Mar 14, 2024, 9:36 AM

Самонараняване 

  Poetry
91 1 0



Ще взема да откъртя две павета
и ще направя удар по целта.
Какво се случва с цялата планета?
Потъва магистрално във калта.

Набръчкан съм от турски сериали.
С убийства в новините ме тешат.
Пълним парламента си с абдали.
Простаците - достойнствата крадат.

Църквите се тъпчат със позьори,
а в решетки - дом, семейство, бит...
Европейски, селски аматьори,
търсещи космичен колорит...

Две павета искат съпоставка
с бунта в непокорната душа.
Без залог и без начална ставка.
Ще ги метна право във целта...

Мракът беси лудите ми мисли.
Ослепях от вяра и мечта.
Хвърлям си паветата по листите
и ранявам себе си с това.

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??