Jul 20, 2020, 12:30 PM  

Сапунени балони 

  Poetry » Love
807 5 8

Не бягам. Няма смисъл да ме гониш.

Разплитай душевадно всеки възел.

Редиш нехайно непонятен пъзел.

Плодът увяхна, удушен в зародиш.

 

Не свършва. Даже краят е начало.

Надничай само честичко в играта.

Отдавна с правилата запозната,

изхвърля неотдадени изцяло.

 

Не слуша оправдания и клетви.

Прощава по веднъж, и то с резерви.

Безмилостна следи и къса нерви,

усилва обороти, вдига летви.

 

Изпълнени с копнежи, ненавреме

се пукат рой сапунени балони.

Не чакай. Празнотата ще догони

изгубилия обичното семе.

 

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??