Mar 7, 2008, 9:26 PM

Седмица 

  Poetry » Love
781 1 3
 

Седмица

 

Седмица - седем безпаметни дни -

един кръговрат безкраен...

В понеделник стари албуми разлиствам

и търся твойта усмивка.

Вторник - в парка отивам сама,

на пейката тебе сънувам.

В сряда сядам в свойта кола -

мечтая към теб да пътувам.

В четвъртък  твоя парфюм купувам

и впръсквам малко в нашата стая -

вдишвам го сякаш тука си бил

и преди миг си излязъл...

В петък дълго в гардероба се ровя

после обличам твоя пуловер -

сякаш се сгушвам в твоето рамо

и ти никъде не си заминавал...

В събота цял ден седя у дома -

самотно  без сълзи ридая...

Неделя - този ден кога отлетя?

Къде бях, какво ли съм правила?

Изпадам в истерия. Безмълвно крещя.

И взирам се невиждащо в календара:

Идва нова неделя, пак седем дни -

един кръговрат безкраен...

© Галина Белинска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • www.vbox7.com/play:26e03337
    Ето и моето предложение за другата версия на това
    стихотворение.Надявам се да ви хареса.
  • м да безкраен кръговрат.........
    много е ............
    незнам просто е страхотно
Random works
: ??:??