Oct 8, 2017, 11:22 AM

Сега сме само трима 

  Poetry » Humour
591 0 1

Сега сме само трима

 

Останали сме само трима в село.

Един от тримата  сега съм  аз.

По "лабиринта" сме вървели смело

и стигнахме така до този час!

 

Една женичка мъничка и бледа,

която срещам да купува хляб.

От малка тя бе разногледа

и не изглеждаше жена ербап.

 

А другия връстник е дядо Добри,

 прегърбен и източен като глист.

Пренесъл е житейските тегоби

защото е бил много напорист!

 

Той тича подир бабите на село

и те го уважават за това.

Лавира през годините умело,

тъй както го е правил до сега.

 

Аз щом го срещна сутрин на кафето

му викам силно: "Наборе здравей!"

Отвръща ми той както е прието,

с закачката ни:" Наборе здравей!"

 

Във селото сме "наборите" трима.

Къде са другите не питам , щото знам!

След лятото са чакали и зима,

за жалост не са стигнали до там!

  23.09.2017г. Драгойново

 

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??