Sep 2, 2020, 9:58 AM

Септември 

  Poetry
387 0 6

Отиде си Август, разпален и сух,
замина и лятото взе ми...
И ето Септември, прохладен и глух,
зарисува с кафяви пастели.

Тревите обагри със своите краски,
облече гората в златист пеньоар.
Приспива със полъх градините градски,
превърна и мене в пожар.

Отиде си Август и никога вече,
не ще те прегърна - уви!
Ах, този Септември, ще бъдеш далече -
по-далеч и от Август дори!

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??