Пролетта някак вдъхва надежда,
тя живот ражда знам.
На една мисъл пак ме навежда -
ще те срещна отново аз там!
Слънце, птици, цветя колко щеш,
аромат и на ново начало.
А във мене изгарящ копнеж,
С теб да се слеем в едно цяло.
Топло лято и слънчеви дни,
Пак до късно с теб да сме двама.
Там се сбъдват и детски мечти,
Знам го, щом ръката ти хвана.
Някак всичко е по-красиво,
Зная радост за двама ни носи.
Бягаме от ежедневие сиво.
Лято е, нека тичаме боси!
Есен тъжна, която отнема
спомени и любови дори.
И за нея пише се тъжна поема,
огън пали се, нека гори.
Есента носи всекиму нещо -
ту любов, ту горчиви сълзи.
С теб в сърцето ми е горещо,
Излекува и моите белези.
Зима иде отново на прага,
тя потропва със студени ръце.
Мен ми трябва усмивката блага,
тя ще топли и мойто сърце.
Ще ме гушка, когато
най-самотна се чувствам в нощта.
Ще ми гали косите от злато
дорде дойде пак пролетта.
И така отминават сезони,
но със теб всеки ми е любим.
Като птици на чужди балкони,
но за мен ти си само един!
Нека идва горещото лято
И през зимата бури ехтят.
Мен ми стига с теб да сме едно слято,
наще чувства винаги ще цъфтят!
© Петя Петрова All rights reserved.