Jul 15, 2007, 11:54 AM

ШАРЕНО 

  Poetry
553 1 0

Съдбата от незнайни нишки
живота ни тъче,
шарки пъстроцветни блесват,
във каре или в райе,
тук-там вмъква тъмна краска,
за завършена със стил окраска...
От нишчица, изпусната неволно
в чергата житейска,
всичко сменя своята посока произволно.
Идеята съдбовна е била,
да сътвори в творбата си безброй цветя,
пъстропери птички, песнопойни,
багри в пеперудени одежди
и треви ухайни, най-упойни...
От дъгата слънчецветна
би получила се черга златоредна...
Но животът бързичко със времето отлита,
съдбата си тъче и никого не пита
харесва ли му неговата черга,
изпъстрена, красива, багровита,
или тъмноцветна - тук-там даже
и със нишки поизпуснати покрита...

© Дайан Флор All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??