Jun 30, 2020, 3:39 PM

Шепа думи 

  Poetry » Love
848 4 13

ШЕПА ДУМИ

 

Грешите, ако мислите, че страдам

след всичките световни новини.

Аз всяка вечер лягам в листопада,

загърбила тегоби и злини.

 

Разстилам си небето за покривка

и сладък ми е сухият комат,

защото с дъх на мащерка и риган

прегръща ме последната трева.

 

Ума ми не терзае любопитство

дали е хубаво да си богат.

Била съм и сама, и беззащитна

в побъркан и самодоволен свят.

 

Щастлива съм да имам шепа думи

и до една изречени от теб.

За лека нощ когато ме целунеш,

недей гаси единствената свещ.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??