Nov 26, 2011, 8:07 PM

Шест 

  Poetry » Other
741 0 0

Шест милиарда души!
Шест милиарда истории!
Шест милиарда усещания!
Шест милиарда желания!
Шест милиарда мечти!
Шест милиарда надежди!
Шест милиарда сълзи!
Шест милиардна болка!
Шест милиардна любов!
Шест милиарда искрици!
Шест милиарда звездици!
Шест милиарда страхове!
Шест милиарда върхове!
Шест милиарда пътища!
Шест милиарда посоки!
Шест милиарда кръстопътища!
Шест милиарда избора!
Шест милиарда къртици!
Шест милиарда светци!
Шест милиарда проклетии!
Шест милиарда въпросителни!
Шест милиарда загадки!
Шест милиарда единици!
Шест милиарда нули!
Шест милиарда вселени!
Шест милиарда енергии!
Шест милиарда цветове!
Шест милиарда нотки!
Шест милиарда нюанса!
Шест милиардна празнота!
Шест милиарден хаос!
Шест милиарда животни!
Шест милиарда на таз земя!
Шест милиарда съдби, оплетени
в една нишка от корабно въже.
Шест милиарда атома!
Левитират в свят необикновен!
Шест милиарда! И кои виждам?
Виждам единици... Всичко!
И кое е по-огромно?
Вселената? Атома? Ума? Душата?
Има ли значение? Защо?
Когато всъщност усещаме,
виждаме, докосваме,
милваме, прегръщаме,
осмисляме, разбираме,
приемаме...
... една нищожна, малка частица от... нас... Вселената!

© Валентин Гюров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??