Ще бъда...
Ще бъда тихата ти нощ,
пеещия ден,
мълчаливата луна,
твоите бели зори и залези,
яркото слънце, цветното небе
хоризонта, необята, вечността...
свежите фонтани и срещи,
реките, езерата, моретата,
водопадите, океаните,
сияйната пролет,
горещото лято,
топлата зима,
нежната есен,
влюбената звезда,
която блести само за теб.
Ще бъда,
твоята гръцка богиня,
и обикновена,
но най - щастливата жена
отвлеченото момиче в скута ти,
класическата романтичка,
русалката, която живее
на земята и под нея,
на небето и след него...,
която живее само за теб.
Ще бъда,
светлината и спокойствието,
във твоите дни под бурята,
Извикай ме!
Аз винаги ще бъде за теб,
ще бъда твоят скрит оазис,
в пустинята, тъмнината,
мъката и празнината...
ще бъда твоят извор
на сили и подкрепа
безкрайните капки от любов,
лекия бриз, който с ласката си
те изпълва напълно,
но неутолимо,
толкова сладко,
като мед,
толкова непрестанно
като кръговрат...
Ще бъда,
твоят вечно светещ фар,
твоята любима,
която никога
не ще се предаде-
ухайната ти лилия,
мое лъчисто слънце....
Не търси повече,
намери ме
през всички времена
и пространства...
няма да изгубиш никога...,
в теб са спомените
и мечтите ми,
ключа за сърцето ми
и имам записани
запаметени, запазени
в себе си
всички песни и стихове
на тази стомна,
без дъно
изпълваща се с
любов само за теб.
Искам да бъда за теб
всичко, което ти трябва,
което ти е нужно
и няма да ти липсва.
Всички ти блянове,
всичките ти търсения,
всичко, което те изпълва...
Не искам за мен
или за каквото и да е
никога повече да те боли...
Не си сам...
Ще бъда всичко, което искаш -мой живот,
искам само твоето щастие...
и какво щастие, че
за теб е важно да съм щастлива...,
да съм себе си и защото просто
няма защо - моето щастие също
и моята любов си ти.
Ще преживея всичко за теб,
ще живея само един
или хиляда живота...
ще умирам пак и пак...
само за да те чувствам близо до мен,
само за да ме целунеш,
само за да те прегърна и ти мен
толкова дълго, моя мечта...
© Лили Вълчева All rights reserved.