Oct 26, 2008, 5:43 PM

Ще бъдеш ли? 

  Poetry » Love
770 1 11
Ще бъдеш ли?

Ако аз съм моряк
и по далечни меридиани кръжа,
сама на родния бряг -
ще бъдеш ли моя жена?

Ако аз съм емигрант
на друга страна на света
на тъга - тъжният адютант -
ще бъдеш ли моя жена?

Ако аз съм скитник
с вечно търсеща та душа -
гладна сред хорския пикник -
ще бъдеш ли моя жена?

И ако скитникът се завърне,
като прелетна птица от юг,
ще може ли да те прегърне,
или ще бъдеш ти със друг?

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??