Mar 12, 2008, 1:53 PM

Ще оставя очите си в твоите.... 

  Poetry » Love
1551 0 14

                                                                  На Моето Слънце

 

 Ще изплача това, което съм искала,

свита в зародиш, пазейки своята тайна.

Следите от моите стъпки

ще избуят, скрити в треви.

Ше увехнат листиЦата,

разпилени по пода - мускус от телата ни!

В сърцето си ще усещам

басА на китарата!...

И няма да спя на ръката ти

вместо възглавница,

и да разказвам, събудена

в самодивското утро,

за момичето,

което вървеше все срещу вятъра.

 Приласкала те в скута си,

ще запея,

за да разцъфнат кокичета,

напоени в нежността на моите вени.

Ще разтръсна коси,

измити в дъжда

и по платното на залеза

ще полепнат води

в пролетна захарност!

Ще е тихо взривяване!...

И късно,

късно, преди мръкнало,

неделята ще ме подкани да тръгвам!...

Аз, забравила очите си в твоите,

и ще заситня след птичето

на юг, към дома, търсейки това,

което съм искала!!!

 

12. 03. 2008 г.

 

 

 

 

 

 

© Женина Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??