Jan 20, 2021, 1:01 AM

Ще се спре ли вековното чакане? 

  Poetry
230 0 3

Ако всички си тръгнем, приятели,
тук, в България, кой ще остане?
Ние, птички и звездни мечтатели,
да строим красота сме призвани.

Колко тъжно летят самолетите,
а България тъй се надява  
да оставим най-сетне билетите
и да секне печално прощаване.

Ние можем да върнем надеждата
и децата ни тук да играят.
Тъмнината е малка. Изглежда,
че родината наша е раят.

Ако всички поемем нанякъде,
към Америка, Лондон, Унгария,
ще се спре ли вековното чакане
за любимата наша България?

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??