... нелепо - както от ъглите съмва.
Ще се стъмни,
както вчера и отпреди
любимите ми ще изпълзят -
призраци,
гладни за деня, отишъл си
... никакъв.
Такъв го обичат - блудкав, студен.
Разболявал ги друг,
ставали тленни, непризрачно весели -
всяка вечер ми казват
и се плачат като корени в пръст,
като светлост и...
Динг-донг! Динг-донг!
Дванайсет пъти.
Така и не заваля.
Тихо съмва от ъглите сухи.
И пак така ще се стъмни.
© Дора Павлова All rights reserved.
призраци,
гладни за деня, отишъл си
... никакъв."
Доре!