Ще те обичам в дъхавата пролет,
когато над зелените поляни,
под ласките на слънцето, огряни
ще се издигнем в лястовичи полет...
Ще те обичам в търсещото лято,
до морските вълнѝ, сред златен блясък,
а топлият, солен и влажен пясък
ще отброява времето ни слято...
Ще те обичам в тръпнещата есен,
ще топля с дъх ръцете ти студени,
а блясъкът в очите ти зелени
ще ми нашепва непозната песен...
Ще те обичам в ледената зима
и покорил мълчанието снежно
ще чакам откровението нежно -
до теб съм - благодарен, че те има!
© Георги All rights reserved.