Тя червена е, с крилца.
С черни, черни петънца.
Има още шест крачета,
а пък само две очета!
По листата тя се движи,
и си няма никак грижи,
храни се с листни въшки –
не подбира женски мъжки,
ще я видиш сред житата...
да прелита по листата.
Що е то?
(калинка)
© Дияна All rights reserved.