Dec 8, 2009, 7:46 AM

Щом те прегръщам 

  Poetry » Other
627 0 3

Щом те прегръщам

/ по Т.Нова /

Когато прегръщам, своя дом напущам без страх.
Други земни посоки - просто са бич...
На място иди и пипни стената на Каджурахо*!
Гъвкави двойки се сплитат, опити от обич...

Все по-близо до нас Вавилон е. Много е просто.
Но не всекиму Бог дал е чифт да си има и до зори!
Тук е пъстроцветната Индия - голи и боси
и скрижали-жени, завити в ярки сари.

Ти си чувала Тантра**, разбира се. Пустинно е в храма.
Там нямаш място, ако налягат те страсти!
Виж отвън, как изкустно Лакшми се притиска във Рама.
В Чудо-Творение сливат се частите.

Термитник свещен! Пясъчник, по-здрав от печена глина.
Хилядолетни храмове, скулптури и култури!
Ненапразно дялал е камъка някой отдавна споминат
извайвайки тяло и обем, и натура!

Змийска грация на телата, съблазнителни линии!
Империя от Страст и История на Чувството, всъщност!
Това не е похот, не е прищявка... Бентове рухват пред кундалини!!!
И двамата сме безсмъртни, щом те прегръщам...

- - -
*-уникално място в централна Индия, където през 1838 г., в джунглата са били намерени древни храмове, изцяло покрити с еротични фигури.
**-медитивна сексуална практика, освобождаваща и усилваща поток жизнена енергия - кундалини, за телесно здраве и просветление.


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??