Aug 12, 2007, 12:50 PM

Щурчо (За Буквите наши!) 

  Poetry
836 0 3


Щурчо

Странно нещо с мен се случва.
Неусетно, ден след ден.
Вече искам дълго да живея -
само ти да си до мен.
*
Карах своите години
както карам колело -
безразсъдно, но кажи ми:
Кой си спрята опело?

И не дирех ново;
Нито търсех бряг.
Чантата, цигарите - готово!
Редови моряк.

Бачкам здраво;
Ритам право;
Не се правя на глупак!
Свят далечен;
Ден нелесен;
И пристанища - ГУЛАК!

Във Венеция съм днеска.
Утре? Де да знам.
"Що ще чиниш ти зимъска?
-Срам - не срам..."
*
Странно нещо, оттогава
се обърна моят свят -
тебе искам за възглаве!
С теб съм истински богат!

28 Април 2005, Балтик Сий, Морето

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??