Aug 25, 2022, 9:57 AM

Щурци 

  Poetry » Landscape
269 1 6

Този ден се ниже балетно, на пръсти

и в полето навлезе омайно хладта,

последният лъч усмихнат се смръщи

и звездната нощ без глас призова. 

 

Преди да грейнат плахите свещи,

на люлката свиреше мил музикант,

той с песни събуди заспалите ръжи

и потропваше тихо с другите в такт.

 

Красива пленителка беше нощта

и цялата орда тактуваше с нея,

даже денят под хипноза запя

щом изгревът пъкна от плена!

© Ана Дев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??