Aug 11, 2010, 8:32 PM

Шумът 

  Poetry
579 0 1

Шумът на безбрежното море

звучеше като симфония,

караше човека да прозре,

че природата живее в хармония.

 

Стъпките по плажа заглушени

даваха знак за човешко присъствие.

В симфонията внасяха промени.

Дали звукът е монотонен в тяхно отсъствие?

 

Чайките гласовити се намесиха,

доизградиха звуковата картина.

Звуците хармонично се смесиха -

приличаха на шум от раковина.

 

Сравнен с шума урбанистичен,

породен от машините и човека,

шумът на плажа е толкова различен -

изгражда желана  звукова пътека.

 

В града звуците са хаотични и неравномерни -

брътвеж на хора, бучащи превозни средства.

Понасяш ги с усилия неимоверни -

шумът в деня ти не се вмества.

 

В забързания делник копнеем за гората,

където птиците напяват свои песни,

където вятърът звучи в дърветата и цветята,

щурците свирят симфонии чудесни.

 

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??