Бях силен, когато си тръгваше,
не трепна в очите сълза
и устни прехапал в мълчание,
дарих те с нова съдба.
И силен останах, безропотен,
когато застана до друг,
усмихнах се с поглед безпаметен,
дори не замахнах с юмрук.
Забавих на дните си ритъма,
на нощите спрях аз дъха,
щом щастие ти си намерила,
добре, ще остана в мига.
Вървях през залитащи улици,
дори не поглеждах назад,
забравил за мъжките горести,
предпазвах твоя приказен свят.
Макар със сребро в косите си,
обрулени в сив листопад,
от всяка искрица в очите ти
аз чувствах се толкова млад.
Е... виждах, не за мен бе усмихната,
но силен бях в мойта тъга,
щом знаех, че ти си обичана,
какво пък... прекланях глава.
© Иван Шмугарски All rights reserved.
Поздрав!