Jun 28, 2014, 10:52 AM

Силата ти е във твоята слабост 

  Poetry » Other
645 0 0

Ако почувстваш се самотен, не тъжи, 

погледни слънцето, погледни цветята.

И тогава самотата от сърцето изпъди,

вдишай с пълни гърди от аромата.

 

Така е, приятелю, понякога не пита,

идва самотата и каца на рамото.

Тя силата твоя иска да изпита,

не свеждай ти глава пред нея само.

 

В деня се вгледай, в пойните птици,

заслушай се в техните чудни песни.

Изтрий си от очите свойте сълзици,

не са ли мелодиите им интересни.

 

Тя, самотата, надалеч ще избяга,

щом усети твоята мъничка радост.

Тя не може, дори не предполага,

че силата ти се крие във твоята слабост.

 

© Роза Лилиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??