nосле дойде зиматa
другото беше въпрос на уговорки
преди и след снега
преди и след поетото количество вино
преди и след мен
картините на тишината
отварях бавно
каталог с подредени мисли
надписани старателно от организаторите
не се научих на сложни изрази
чакам да поумнея
кръгът просто е кръг
и бялото е бяло
а не някакъв нюанс на минало
или комбинация от мириси
по повърхността ми
умрелите могат да танцуват
навсякъде
дори по клепачите самота
утрото все съмва неочаквано
пред пепелника с угарки
докато тече зимата
вържи очите ми
за да не те намеря
© Зорница Николова All rights reserved.
"дори по клепачите самота"