Jun 26, 2010, 9:41 PM

Сияние бледо 

  Poetry » Odys and poems
514 0 3

Сияние бледо

Нощ, светва се зад облак
и гръм в далечината,
сияние бледо - призрак,
дъжд... ръмолене по земята.

И гледам планина,
зад нея се луна показва
и тъжно обвита в мъгла,
своята приказка разказва.

За момче легенда стара,
изгубено в своя свят живяло,
без радост, нито слава-
как самотно то умряло.

И след момент на мрак
от смъртта му се узнало -
сияние бледо-призрак
как става от неговото тяло.

За пръв път то проглежда
черния свят с очи нови
и с уплах го разглежда,
свалило тежките окови.

Всичко от преди се различава
и хората променени,
животът им минава
с техните проблеми.

И чувствата липсват,
нито емоция, нито страх,
тревогите отсъстват,
няма обич, нито гняв.

Сега всичко се разбира,
надежда няма, нито вяра,
доброто в нас умира,
докат' злото няма мяра.

И бог, ако има такъв,
той отдавна нас забрави,
и в гняв и кръв
нашия свят удави.

Пандора отворена зее,
но надеждата не излезе,
само смърт, омраза лее
и животът пак залезе

И любовта вече прозира -
чувствата човешки ясно,
колко лесно тя съзира
границите на сърцето тясно.

Хората да чувстват неспособни,
разруха сеят и убиват,
повече на дявола подобни,
страхуват се, не се разбират.

И момчето всичко вижда,
с усмивка то си тръгва,
отдавна вече не завижда,
от нищо се не трогва.

Спокойно нашия свят напуска,
по своя път поело,
в звездите да препуска

и една от тях заело.

И луната по история едва
за всяка една помни
и пази тяхната душа
в лъчите си тъжовни.

И само тя решава
кого да освети
и мъдростта си да предава,
на кой живота да смени.

И мъглата отново скри я,
скри и нейните лъчи,
и гръм със сила заглуши я,
не чувам нейните мълви.

Но животът ми преви се,
не съм аз същий човек
и някой каза – "обърни се",
момчето стана моят лек.

То седеше там до мене,
падна и неговата звезда,
моя дух сега ще вземе,
ще открие вечността.

Ще се скрие той зад облак -
до луната в далечината,
Сияние бледо-призрак,
ромолене по земята.


S.Deathstroke

© Богомил Пушев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Друга пандора няма , митът е един. Колкото до жеалокин ,уж тръгна като комплимент после каза ,че липсата на интелект е правопропорционален на самотата. Това ще лече че колкото по тъп си толкова по самотен си. Лол мерси , чувствам се достатъчно общителен.
  • Браво! Имаш потенциал според мен! Има и още по правопропорционално на самотата от интелекта - липсата на такъв. Повече търпение и правилно планиране и... самотата изчезва.
  • "Пандора отворена зее..." - да уточним, че става въпрос за кутията все пак...
    Количеството не е гаранция за качество.
Random works
: ??:??