May 16, 2008, 2:43 PM

Скалата 

  Poetry
742 0 14
На слънцето под палещата ласка,
в прегръдките на вятъра студени
стои скала - достойно неподвластна
на хората и бързащото време.
Със дъжд и жар небето я залива,
светкавици и бури я смразяват,
но тя остава горда, мълчалива -
не чувства страх и болка не познава.
Видяла е рождения лъчисти,
свидетелка на грях и смърт жестока,
посрещала е изгреви сребристи
и залези на времето в потока.
Легенди знае стари за герои,
истории за хора, тук живяли.
Глас няма и не може да говори,
но всичко помни, всичко е видяла.
Безстрастно от върха живота гледа,
недостижима в своята далечност...

Напомня, че на Господ в мирогледа
човекът е една прашинка вечност.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??