СКРЕЖ
Кой рисува по стъклата
нощем форми причудливи?
Сякаш на паун перата
стоят пред мене горделиви?
Кой всяка вечер не престава
в дома ми тайничко да идва
и красота да пресъздава,
та сърце ми да се радва?
Кой е тоз велик художник,
скитащ нощем по студа?
Без четка и триножник,
рисува чак до сутринта!
© Иванка Неделчева All rights reserved.