Jul 12, 2020, 8:18 AM

Скрити стрехи 

  Poetry » Odys and poems
647 1 0

Стрехи на прелетни птици,

зимуващи скрити от тях,

под лунна постеля унесени

дремят като в призрачен злак.

От стиховете уречени птичите стрехи

ще посрещат много ята

и в предутринен здрач оцветени

ще разлистват крилати сънища.

Прелетни птици далече отнесени,

невидени от техните стрехи,

помнят прелети под слънцето вместени

и незаместени от чужди лъжи.

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??