Всяка дума е вече премерена.
Всяка крачка-маршова стъпка.
Някъде там окопа на времето
зее и ще ме глътне.
Безразборно пирувал някога с шанса си.
Гледам го-вчесан, културно курдисан.
-Да пием за днес! -подавам му чашата,
а той ми я връща, за утре умислен.
Добре го разбирам-преглъщам мераците.
Станал експерт-да го правя на сухо.
Шия надигам-в поза за кацане,
стигнал едва до тавана със мухъл.
После премервам-скъсявам си повода.
Вече усещам-дишам в врата си.
Виждам два реда-зъби оголени.
Малко дели ги-да ме разкъсат.
© Кольо Колев All rights reserved.