Jul 6, 2010, 9:50 PM

След изборите 

  Poetry » Civilian
462 1 0

 

 

 

       След изборите

 

Време на разпри, партийни борби,

всеки щом гледа да се уреди

с клюки, интриги, с доноси, кражби,

с постове нови отреждат си дажби.

 

Предните  били изкусни лъжци,

но целите пак се превръщат в пари.

Стари и нови вият през глас -

всичките мислели само за нас.

 

Бедният  гледа тъжно встрани.

Джобът е празен  пак в тия дни.

Кредити, сметки, харчат децата,

все не достига малка заплата.

 

Дал си гласа за нова управа,

пак губи вяра, че има държава.

Двайсет години го лъжат в очи.

Никой не мисли за бедни души.

 

От работа капнал, едно му остана -

псува на майка в пиянска забрава.

Проклина  властта със злоба в душата:

 - И на тези ще стигнат двата квадрата!

 

 

 

 

 

© Мирослава Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??