Nov 3, 2022, 6:27 PM

След края на пиесата 

  Poetry » Love, Phylosophy
232 0 2

Когато зад кулисите ме няма

и моята прегръдка не е там,
когато сърцето ти е рана,

за която аз дори не знам,

 

Когато ролите отново се сменят

и злодеите превърнат се в герои,

и щом щастливите завършеци се провалят,

дали ще разбереш, че мойта воля

 

Като актриса, извадена на показ,

като птица, затворена в кафез,

не беше да играя главна роля,

а да отстъпя същата на теб.

 

Когато няма кой да разбере, че плачеш,

дори ако озаряваш със усмивка,

тогава спомни си колко значиш

за онази, пишеща за теб на листа.

 

Тогава ще узнаеш - любовта ми

не беше роля, фарс, аплодисменти.

Маската свалена е отдавна.

Само пред теб била съм себе си…

© Ангела Топалова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много чувства си вложила в стиха. Искрена си и това го прави хубаво. Поздравявам те!
  • Научи се да бъдеш себе си пред всички и по всяко време. И в поезията си бъди честна, тя е първия ти приятел. Интересна е житейската ти позиция, Ангела!
Random works
: ??:??