Jan 5, 2014, 8:38 AM

След сражението 

  Poetry » Civilian
342 0 3

По дерето с плитка бара
чувам тропот на ботуш.
После гръм. И болка стара.
Някъде в Али-ботуш.

Лошо във крака ранен съм
във гората под дърво
и дъхти зелена мента
в слънчевото зарево.

С бинт превръзвам люта рана –
спря кръвта да ми шурти.
А на клона черна врана
любопитно се върти.

Аз сухарче от торбата
хвърлям, сякаш на дете.
Грабна го, криле размаха,
надалече отлете.

Души въздуха с муцунка
тук, край мен, едно зверче.
Катеричка в листи шумка,
иска нещо да рече.

Казва: „Болката злояда
потърпи в това дере.
Ще се върне тук отряда
млад боец да прибере.” 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??