Feb 22, 2016, 5:23 PM

След теб ... 

  Poetry » Love
449 0 0

 

 

 

Ледената същност на нощта

сковава вънка зимата

и смъртта на същността

тръгна си след тримата ...

 

Отца и Сина и Светия Дух

скриха се във мойте пръсти,

от снежинки като пух

небето се задръсти.

 

Там нейде моите очи

видяха белота в тунела,

някъде накрая Ти

моята душа бе взела.

 

Замръзвах и превръщах се в кристал,

в ледена снежинка – мойта същност,

а животът ми напразен – недоспал,

заспиваше в студената си къща.

 

Всичко свърши – течаха надписи.

Виждах призрачна алея.

Ти - отиде си.

Аз – немея ...

 

А исках и след филма - да живея.

 

 

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??