В очакване...
дъжда да заличи,
заровено в следите ти
парченце "мен",
останало сред
пясъчни следи...
И в мислите ти -
бил или... не бил.
В очакване...
дъждът да се разлей
сред тежкото ти бреме -
миг... прохлада.
И онзи сън -
за да сънуваш...
мен - в следи
от пясъчно безвремие,
в мечти -
илюзии
за... изгреви,
които бързо гаснат,
във забвение.
В очакване...
на дъжд-елей,
след който
пътят е...
не случване,
и залезът,
застинал
във очите ти,
сред пясъчно
застинали следи.
© Нели All rights reserved.