Препинателно-диаболично,
да започнем с кратко изречение.
Съобщително, но символично,
с точката поставяме началото.
Преминаваме към сложното,
вмъкваме невинна запетая.
Преди да стигнем до удивителни,
нека отбележим ударения.
В некратки емоционални междуметия,
да удължим ефекта от тиретата.
Цитати да обгърнем с кавички,
в скобите (любими) пояснения.
Въпросителните може да са любопитни,
докъде ще продължим с темата?!
Нахални сме и нетактични,
да образуваме подчинени изречения.
Съюзите се размножават,
интонацията - възходяща…
Аналитично поемаме към извода,
след двоеточието следват пояснения.
На равномерни интервали,
за приключване,
накрая ще оставим многоточие…
© Misteria Vechna All rights reserved.