Nov 6, 2015, 11:40 PM

Слова 

  Poetry » Other
347 0 0

                       СЛОВА

 

Денят е прекрасен и птичките пеят.

И слънце в небето щастливо пече.

А на земята хора странни се смеят

и времето някак различно тече.

 

Различно за тези, които се смеят.

Различно за онези там – другите –

От чийто очи сълзи горчиви се леят.

И кои ли са всъщност тук лудите?

 

Как болката на другия се разбира?

Сам не си ли минал и ти през това.

Очи затваря някой и вовеки заспива.

Болката не се ли описва със слова?

 

В книгата четеш за смъртен случай.

И филми някои  показват за това –

как някой си отива ей така трагично,

а в книгата описано е със слова!

 

Но тези думи не могат да опишат

истинската болка на един баща

загубил своето дете в престрелка

дори да не се намира във война.

 

Светът на моменти е толкова страшен.

Новият вестник прочел си сега.

Дали се чувстваш някак уплашен.

Ужасът предава ли се със слова?

© Ане Лим All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??