Слънцето се самопогребва.
Ослепяват слънчогледите.
В дъното на прозорците
е много черно.
Ако сълзите избуят,
ще напоят бодлите.
От кутийте излизат сенки.
В подземните палати
има много място.
Няма повече билети -
завесата е спусната.
Безплътно потупване
по рамото.
Бъдното се препъва
в превитото настояще
и пада в миналото.
Някой да събуди Прометей!
© Мариян All rights reserved.