Nov 5, 2023, 9:25 AM

Смирение 

  Poetry
192 1 6

НОЩТА СЕ ГЪРЧИ под подметките

на закъснели пешеходци.

Разкъсана на хиляди парчета,

събира

душите, разпилени по паважа.

И моли се за малко състрадание:

по жиците на телефоните,

опънати до скъсване;

по пясъка,

разкъсван от съмнения;

по пръстите,

очакващи смутения,

невярващ глас

от някакво ДАЛЕЧЕ.

Нощта смирено коленичи

и зачака

Денят – палач

от хоризонта да излезе…

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??