Dec 19, 2010, 3:34 PM

Снежен човек 

  Poetry
682 0 2

Снежен човек

 

Зимни рицарю с бял плащ и въглен очи,

с ледно сърце и с ръце снежнобели,

непокварен от кал и лъжи, от безразличие,

винаги предан и влюбен, винаги верен.

 

Твоята Дама не е образ желан,

не е и снежна кралица студена,

като Дон Кихот имаш вяра и блян,

които „топлите” хора не можем да ти отнемем.

 

Чак ме е срам, че носим червено сърце,

безадресно самотно, изстиващо в грижи;

да си взема от твоята вярност, само зрънце,

да се опитам да бъда бяло щастлива?

 

Любими, да влезем в приказката на рицаря?

Ти да ме водиш с очите си въглени,

аз да те следвам снежнобяла кралица?!

Верни и влюбени до другата зима много години.

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??