Feb 15, 2018, 12:38 PM

Сокриј ме 

  Poetry
290 0 2

Сокриј ги сабјите,

да не се посрамотиме пред гостите.


Сокриј го тропското овошје под масата,

во сиромашна земја

ќе јадеме само грешки и понижување.


Сокриј ме мене

затоа што сакам погрешни луѓе

зад малото бакарно ѓезве

полно со топло кафе

сокриј ме од ова пеколно лето.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??