Jul 7, 2013, 10:15 AM  

Солун 

  Poetry » Other
367 0 0

Аз отидох в този чуден град,

голям и разкошен, рай, а не ад.

Няма хаос там, що хората да прогони.

Без продавач отделяш пари за свещи,

а тук, в България, не важат закони

и рискуваш да ти откраднат вещи,

а там на улицата - оставени мотоциклети,

а тук веднага биха ги взели крадци заклети.

Тоест силна държава се гради с правила,

такъв ред и у нас да има душа пожела!

 

Нямам предвид, че там няма престъпност, а че тук тя е повече от там. Според лични наблюдения. Имам предвид, че тук се строи все още бандитски капитализъм и все още няма достатъчно ред в бедна държава.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??