Jul 11, 2007, 11:54 AM

Спасение 

  Poetry
493 0 8
Спасение


Лекуват ли сълзите проляти,
носят ли утеха в твоя ден?
Напуска ли те мъката в съня ти?
Секва ли споменът за мен?

Лекува ли усмивката лъжовна,
която ти показваш пред света?
В ума ти ли е мисълта греховна,
че още има шанс за любовта?

Лекува ли приятелското рамо,
което не веднъж ти измени?
Със бягството лекува ли се само
преследващата мъка във очи?

Не ще намериш лек за тази мъка.
Спасението не търси в света.
Забрави ли свещената заръка,
че нашето спасение е в любовта.

© Мари Пиф All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??