Apr 28, 2012, 12:28 PM

Спиралата 

  Poetry » Phylosophy
503 0 6

Минава животът, минава си той

на куц крак направо през ниви,

по пътища прави през летния зной,

в горите зелени и в белите зими.

 

И той те докосва, докосва едва

с крайчеца в торнадата черни,

във нежния порив на миг светлина,

в църковния звън и по шумни таверни.

 

Върти се вселената в божия кръг

в отворена тежка спирала,

а в нейния край закодирана смърт

ни взема това, що животът ни дава.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??