Sep 29, 2021, 9:53 AM

Споделяне на болката 

  Poetry
245 0 2

Аз съм толкова млад, но боли ме да виждам,
че животът ни вече не струва и грош,
че ни дебне отзад и свирепо приижда
бедността, нeузнала какво е разкош.

Аз съм толкова млад, но в гърдите ми стене
на градчето, в което отраснах – скръбта.
Този свят с изпокъсани дрехи е денем,
но налива се с вино, пленен от плътта.

Този свят е глупак, изоставен от всеки.
Той залита пиян по скалиста съдба...
Този свят е хало̀сан с невидима щека
и полека-полека докосва смъртта...

Този свят е море и усмивка на лайка.
Той в очите на влюбени двама расте.
Този свят е дете на забравена майка
от бащата, запрашил незнайно къде.


 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??