Oct 9, 2016, 4:49 PM

Спомени 

  Poetry
553 0 8

Сред босия хлад, по алеи изстинали,
денят отшумява над морния злак.
Спомени, жалки, в минути изминали,...
изгубили пътя в двуличния мрак.

 

По нозете им капе кръв - хладнокръвие -
разкъсали белия, вечен покров.
Да носят, се клели, фалшиво примирие
в задгробния ад, над бездънния ров.

 

Трудно им беше - не преглътнаха болките.
Безплътни, се реят с нажежени криле.
Сцената свърши, изиграна от ролите -
над тях не остана дори късче небе!

 

Стоят приковани на черните кръстове.
По лицата се стичат бели сълзи!
Търкалят се мъртвите спомени, пръснати.
Над главите им - прах от самотни мечти.

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??