Mar 8, 2024, 10:02 AM

Спомени 

  Poetry » Phylosophy
77 0 1

Млад бях аз и горд, и силен

и кръвта кипеше в мен,

а сега съм стар, стерилен

и почти олигофрен.

 

Помня как в живота бурен

плувах весело, без грижи

и за мен брегът лазурен

няма как да се изниже.

 

Всичко ставаше тъй леко...

Хоризонтът беше ясен.

Смело гледах надалеко

и животът бе прекрасен.

 

А сега кипи морето,

всичко вече е брутално-

сестра сменя ми бидето

и лежа хоризонтално.

 

Е, и тъй си имам кяр-

никога не съм зарар.

Гледам аз сестрата, братко,

и ми става сладко, сладко...

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Еха! Много ми хареса! Само горда и силна личност може да погледне с насмешка над физическото безсилие. Благодаря за този стих, вдъхва оптимизъм!
Random works
: ??:??