Aug 29, 2012, 11:41 AM

Спор 

  Poetry » Love
559 0 0

Поспорих със дама аз днес

какво е любовта във живота.

Задълбали във спора, та чак до нощес,

стигнахме до вярата, кръста, Голгота.

 

Спореше нервно, потропваше с крак -

противоречива, злобна, надменна.

Разголена, пищна в интимния мрак,

с усмивка фалшива на уста неотменна.

 

Във спора се стигна от майка и бог, 

до низости, голота и сърбеж.

Кой превърна любовта във порок

или в недостоен пладнешки грабеж.

 

За женския устрем към пари и към  власт.

Нямащи свян, смиреност и срам.

Запленени от похот и страст.

На дупето пише: „аз обичам“ със плам.

 

Превърнали любовта във порок.

В познатата до болка изгода.

В един обезмислен живот за залог,

във който глупостта е на мода

 

http://www.vbox7.com/play:0b868c1ba0

 

© Динко Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??