Nov 20, 2008, 8:26 PM

Спор 

  Poetry
507 0 5

    Спор

 

 

В опушена кръчма една
споря с интелигентна жена.
Пушим, отпиваме от питието,
спорим за живота, земята и небето.

Спорим за политика и политици,
литература и литературни критици.
Спорим за мъдреци и тъпанари,
за религия, принципи и морали.

И останахме с твърдо убеждение,
че за всичко имаме различно мнение
и се съгласихме само с едно,
спора да продължим във легло.

И поспорихме по позиции неприлични,
с гледни точки различни,
по етика нелогична
и по логика неетична.

Но разликите бързо изравнихме
и принципно равновесие сътворихме.

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??