Dec 24, 2011, 1:58 AM

Спрели мигове, пречистващи 

  Poetry
1415 0 40

 

Спрели мигове, пречистващи

 

Сняг на изцеление вали,
на земята раните покрива.
Сняг на изкупление искри -
на душите мъките попива.

 

Аз, като дете протягам длан

към звездите, грейнали в небето,

с плах възторг, в очакване и блян,

а навън е чисто, бяло, светло...

 

Призивен камбанен звън ехти,

миг притихване... и възглас еква,

че Спасителят ни се роди -

нека в нас надеждата не секва!

 

Спрели, дивни мигове, пречистващи,

белите копнежи пак разлистващи!

 

© Цвети Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??