Feb 28, 2018, 8:03 PM

Сред битките е най-велика тая, която... 

  Poetry » Phylosophy
435 1 5

Сред битките е най-велика тая,
която хич не се е състояла

 

Много хора са алчни да сбират
във душата си чужди сълзи.
Все едно диаманти намират,
щом към другите мъка пълзи.

Много хора са склонни да хранят
самочувствие с чуждите грешки.
Уж общи интереси вярно бранят,
но другите те жертват като пешки

За да постигнат свойте гнусни цели
настройват те тълпа срещу тълпата.
Когато са тълпите побеснели
те водят ги по пътя на войната.

Но истината идва най-накрая,
макар и на хартия черно-бяла.
Сред битките е най-велика тая,
която хич не се е състояла.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??