Oct 15, 2015, 9:45 PM

Сред ежедневните, банални грижи... 

  Poetry
587 2 4

Сред ежедневните, банални грижи -
душите ни умират всеки ден...
Минутите... изгубени се нижат.
И бавно се превръщаме... във тлен.

Дребнави, жалки ядове ни тровят.
В сърцата ни корави няма жал.
Не ни дотягат чуждите окови.
Не ни затрогва чуждата печал.

Препускаме - брутални и жестоки.
Все по-безскрупулни. И все по-зли.
Раняваме най-точно и дълбоко -
когато нас самите ни боли...

Задъхани по пътищата стръмни -
преследваме амбиции и власт.
Забравили, че някога ще съмне
едно щастливо утро... и без нас.

Забравили, че дните ни са къси...
И земния ни път... е предвидим.
И помъдряваме. Но твърде късно...
Едва когато трябва... да платим.

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво!!!
  • Много истини, мъдрост и поезия!Поздравления, Гълъбина!
  • "Забравили, че някога ще съмне
    едно щастливо утро... и без нас."

    Животът е маршрут. Не иска тичане,
    а вглеждане в детайла, за да зърнем
    че не достига време за обичане,
    за даване, за прошка, за прегръщане...

    Ръкопляскам!
  • едно щастливо утро... и без нас.

    А животът е сън.
Random works
: ??:??